Gastronomia
La cuina d’autor
Amb nom propi
L’anomenada “cuina d’autor”, dita també “alta cuina”, “cuina creativa” o “cuina d’avantguarda”, ha atorgat, des de fa uns quants anys, una projecció internacional a la cuina catalana, impulsada per xefs internacionalment reconeguts, com ara Ferran Adrià o els germans Roca.
Ferran Adrià va ser durant molts anys al capdavant d’El Bulli, que va ser considerat cinc vegades el millor restaurant del món. Va tancar les portes el 2011 i pròximament reobrirà sota un nou concepte de laboratori.
A més d’Adrià, Barcelona té una bona colla de cuineres i cuiners instal·lats a restaurants de la ciutat que componen un teixit gastronòmic de primera categoria. L’ABaC, de Jordi Cruz; el Lasarte, amb Paolo Casagrande; el Goxo, de Dabiz Muñoz; la unió del Moments, Carme Ruscalleda i Raül Balam; Jordi Artal i el Cinc Sentits, i el Disfrutar, d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casaña són alguns dels nombrosos establiments distingits amb Estrelles Michelin.
Assaborir la innovació...
-
Esperit de renovació
Si a Barcelona han sorgit xefs tan destacats és gràcies al fet que existeix una forta tradició culinària i una voluntat constant de superació i renovació.
-
Un entorn a mida
Els restaurants que ofereixen cuina d’autor ocupen els edificis més elegants i avantguardistes de la ciutat, i a més amb un disseny a mida de l’alt nivell dels plats que ofereixen.
-
Estrelles Michelin
A Barcelona hi ha nombrosos restaurants que tenen l’honor d’haver rebut una (o dues) estrelles Michelin.
-
L’espai del sommelier
Amb uns cellers que recullen els millors vins catalans i internacionals, els restaurants d’autor catalans compten amb l’estreta col•laboració de grans sommeliers que assessoren sobre el millor vi per a cada plat.