Visita-la i estima-la
Gastronomia amb identitat
Una ciutat per gaudir del menjar
Barcelona té una gran oferta de restaurants, molt variada i per a tots els gustos i pressupostos. A més, la capital catalana és el bressol d’alguns dels cuiners més guardonats del món, com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o Sergi Arola.
Poques ciutats del món com Barcelona poden garantir una experiència gastronòmica de primera categoria. La seva oferta és un bon exemple de les meravelles de la cuina mediterrània de Catalunya, conjugant mar i muntanya, carn i peix. Però en lloc d’adormir-se sobre els llorers de la tradició, la gastronomia barcelonina ha evolucionat i, amb les seves innovacions, s’ha convertit en una de les millors targetes de presentació de la ciutat davant el món.
La cultura de terrasses
Anar a menjar fora és, amb diferència, la primera activitat d’oci dels barcelonins, i per comprovar-ho, n’hi ha prou a fer un tomb pels carrers de la ciutat per apreciar el gran nombre d’establiments que es dediquen a la restauració. Molts d’aquests locals, a més, disposen de terrassa, i és que als habitants de Barcelona els encanta menjar a l’exterior.
Bars i restaurants històrics
Barcelona és una ciutat amb una gran tradició culinària. Hi ha molts restaurants antics i històrics, establiments on, sense voler-ho, les parets són capaces d’explicar part de la història de la ciutat.
El vermut, una tradició amb història
Als barcelonins els agrada el costum de reunir-se al migdia i compartir converses i tapes amb els amics amb un got de vermut a la mà. Cada cop són més i millors els bars i cellers que aposten per convertir l’aperitiu en el millor moment del dia.
La cuina catalana
La cuina catalana està plena de plats característics que encara avui es continuen elaborant i servint en molts restaurants tradicionals. Plats que es poden degustar en establiments de gran tradició i fins i tot en masies urbanes que et transporten a altres temps.
La cuina d’autor
L’anomenada “cuina d’autor”, dita també “alta cuina”, “cuina creativa” o “cuina d’avantguarda”, ha atorgat, d’uns anys ençà, una projecció internacional a la cuina catalana. Noms de xefs internacionals, com Ferran Adrià o els germans Roca, es troben vinculats estretament a alguns dels millors restaurants de la ciutat.
La Barcelona pastissera
Amb una història que es remunta a l’edat mitjana i una gran varietat de dolços tradicionals, l’art pastisser a Barcelona sempre ha tingut un gran protagonisme, i es pot comprovar tant en pastisseries històriques com en les més avantguardistes.
La Barcelona xocolatera
Una de les tradicions més típiques de Barcelona és prendre una xocolata acompanyada de melindros, xurros cruixents, una suau ensaïmada o un deliciós croissant. Les xocolateries de Barcelona formen part del patrimoni gastronòmic i cultural de la ciutat, característic del bon viure dels seus habitants.