Gastronomia
La cultura de terrasses
Menjar a la fresca
Anar a menjar fora és, amb diferència, la primera activitat d’oci dels barcelonins, i per comprovar-ho, n’hi ha prou a fer un tomb pels carrers de la ciutat per apreciar el gran nombre d’establiments que es dediquen a la restauració. Molts d’aquests locals, a més, disposen de terrassa, i és que als habitants de Barcelona els encanta menjar a l’exterior.
Amb el bon temps, les terrasses de la ciutat són perfectes per dinar o sopar a l’aire lliure. Es pot començar el dia esmorzant en una de les moltes places amb terrasses del barri de Gràcia, Les Corts o Sant Andreu. Al migdia, es pot dinar en algun establiment de la Barceloneta o del Born mentre es gaudeix de la brisa marina. A la nit, es pot assaborir un sopar a l’aire lliure immers en la multiculturalitat de la rambla del Raval. A les millors terrasses de Barcelona, les taules s’acaben de seguida, i per evitar decepcions, sempre és aconsellable fer una reserva.
Les altres terrasses amb més èxit són les dels hotels, que s’han convertit en una de les grans atraccions de la ciutat durant l’estiu. Des del més alt—com una rèplica dels rooftops de Nova York— o en interiors molt cuidats, les terrasses d’hotel segueixen vivint el seu particular apogeu, en part gràcies a la llei antitabac, convertides ja en reclam per a l’assossec estiuenc quan s'intensifica la calor.
La temporada de les terrasses d’hotel comença a finals de maig o principis de juny amb l’anomenada Setmana de les Terrasses, un esdeveniment anomenat “A vista d’hotel”. Cada any hi participen una cinquantena d’establiments que organitzen als seus terrats espectacles de màgia, moda, literatura, concerts o cinema a la fresca. És una manera excel·lent de gaudir de les millors vistes de la ciutat al mateix temps que es proven plats diversos.